Подорожі

Медові вихідні на Закарпатті

Неймовірно позитивні вихідні 22-23.10.16 ми провели на Закарпатті😉

Купались у термальних водах Велятино.

Вибір великий: басейни з теплою і холодною водою, термальні ванни, бочки з гарячою водою, сауни, хамам, соляна кімната і масаж http://www.tepli-vody.com.ua/

Вода постійно виштовхувала тіло на поверхню води)))))

Ночівля у дуже доглянутому готелі «Благодать» с.Шаян http://hotel-blagodat.com.ua/uk/

На території готелю є басейни, фонтани, водоспади, красиві альтанки, арки з троянд, різноманітні клумби, фігурки звірів. Робота ландшафтних дизайнерів і садівників, які створили цю красу на території готелю нас просто зачарували і закохали в себе! Турботлива рука відчувається у всіх деталях!! А також недалеко є озеро. Гуляючи натрапили на шлюбну церемонію.

У номері також все було на висоті (добротні меблі, якісна сантехніка, чистота, вид з вікна).

На другий день побували у Берегово у дегустаційному залі «Чизай» http://www.chizay.com/ukr/degustacionnye_zaly/zal-v-beregovo/.
Побачили справжню групу мисливців зі зброєю та собаками, які йшли полювати біля винного заводу «Котнар» у Мужієво http://www.cotnar.com/

Дегустаційний зал “Чизай” м.Берегово

Завод вин “Котнар” с.Мужієво

Пройшлись по центрі Мукачево.

Біля Чинадієво у палаці Шенборнів гід цікаво і з почуттям гумору розповідав історію цієї будівлі http://tsn.ua/blogi/themes/tourism/zamki-zakarpattya-palac-grafiv-shenborniv-sent-miklosh-i-palanok-407637.html

Цікаво: п’ятикутний палац графів Шенборнів збудовано 1890 р. в урочищі Берегвар у дусі романтизму з елементами англійської архітектури, за астрономічним принципом: 365 вікон (як днів у році), плюс одне замуроване (на випадок високосного року), 52 кімнати (тижні), 12 входів (місяці), а також 4 вежі (пори року). На вежі встановлено дзвін, який б’є щогодини, а також куранти і флюгери на шпилях. Всередині можна побачити кам’яний зал з люстрою “Мелюзина”, лабіринтні переходи та сходи з кованими перилами, внутрішню каплицю.
Двоповерхова будівля, збудована у ХV ст. бароном Переньї, з двома триярусними вежами, стінами завтовшки метр, обширними підвалами та віконцями-бійницями слугувала для захисту не лише прилеглого поселення, але й для неподалік розміщеного перевалу “Руські ворота”. В давнину замок був добре захищений валами та ровами, а також річкою Латорицею.

Закарпатський край славиться виноробством, тож за два дні ми накуштувались винограду і наливково-винних виробів)) А ще спробували бограч і шашлик!

Час провели цікаво у теплому товаристві, щасливі і задоволені повернулись додому, відпочинок вдався!!

Залишити відповідь